26 Ocak 2015 Pazartesi

Windows İnsider Program Sözleşmesi



Microsoft Windows Insider Programı
Program Anlaşması
Gönderilme Tarihi: Ocak 2015; Yürürlük Tarihi: Ocak 2015
AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE YAŞIYORSANIZ ( YA DA ŞİRKET DURUMUNDA, ŞİRKET İŞ MERKEZİ BURADA BULUNUYORSA) BÖLÜM 14 BAĞLAYICI BİR TAHKİM MADDESİ VE GRUP DAVASI FERAGATİ İÇERİR. BU BÖLÜM, MICROSOFT İLE BİR UYUŞMAZLIĞI ÇÖZMEYE YÖNELİK HAKLARINIZI ETKİLER. LÜTFEN BUNU OKUYUN.
Programa katılmayı seçtiğiniz için teşekkür ederiz! Programın amacı:
1.          katılımcılara (i) kendi cihazlarında denemeleri için deneysel ve yayın öncesi yazılım ve hizmetlere, (ii) İçerik, (iii) İletişim Hizmetleri ve diğer ilgili malzemeler ve etkileşimlere (topluca “Program Hizmetleri”) erişim sağlamak ve
2.          Microsoft ve iş ortaklarının ürün ve hizmetlerini iyileştirmesi için Microsoft'a tüm bu cihazlarda meydana gelen tüm etkinlikler ile cihazlar ve Program Hizmetleri arasındaki etkileşimler hakkında geribildirim ve ayrıntılı kullanım verileri sağlamak.
Bu koşullar, Microsoft Corporation (veya yaşadığınız yere ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yere bağlı olarak, onun bağlı kuruluşlarından biri) ile sizin aranızdaki bir Anlaşmadır ve Program Hizmetlerini kullanımınızı yönetir. Tüm şartlar önem teşkil ettiğinden ve birlikte yasal bir Anlaşma oluşturduğundan, lütfen Anlaşmanın tamamını gözden geçirin. Tarafınızdan kabul edilmesinin ardından sizin için geçerli olmaya başlayacaktır. Bu Anlaşmayı işvereniniz gibi bir tüzel kişi adına yapıyorsanız, söz konusu tüzel kişiyi temsil ve ilzama yasal yetkiniz olduğunuzu beyan edersiniz. Program Hizmetlerine kaydolmayla bağlantılı olarak bir şirket adı belirtirseniz, bu Anlaşmayı ilgili kuruluş ya da şirket adına yaptığınız kabul edilecektir.
ÖNEMLİ BİLDİRİM
Program Hizmetleri deneysel ve erken yayın öncesi sürüm yazılımı içerir . Bu, zaman zaman kilitlenme ve veri kaybı yaşayabileceğiniz anlamına gelir . Kurtarmak için uygulamalarınızı ve işletim sistemini yeniden yüklemek ya da cihazınızı kapatıp açmak zorunda kalabilirsiniz. Bazı durumlarda, Program Hizmetleri yazılımını yükledikten sonra, yazılımın önceki sürümüne geri dönemeyebilirsiniz. Ayrıca, Program Hizmetleri yazılımı bir mobil cihaza yüklenirse, cihazınıza yanlışlıkla zarar vererek onu kullanılmaz hale getirebilir. Program Hizmetleri yazılımının bazı cihazlarda kullanılması, cihazın garantisini etkileyebilir (cihaz sağlayıcınıza danışın). Programa katılmakla verilerinizi sıklıkla yedeklemeyi kabul etmiş olursunuz.
Program Hizmetleri:
·          kişisel bilgiler dahil cihazlarınızdaki aktivitelere ilişkin olarak verileri otomatik olarak toplayıp Microsoft ve ortaklarına gönderebilir (ayrıntılar için http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=400912 adresindeki Gizlilik Bildirimine bakın ve yazılımın içerdiği Office uygulamaları için http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=507380 adresindeki Gizlilik Bildirimine bakın);
·          ticari sürüm yazılımlar ile aynı seviyede kararlı ya da test edilmiş olmayabilir;
·          bildirimde bulunmaksızın otomatik olarak çalışmayı durdurabilir, güncelleştirilebilir ya da cihazınızdan kaldırılabilir. Program Hizmetleri, örneğin Windows Update yoluyla otomatik olarak güncelleştirilir. Otomatik güncelleştirme kapatılamaz. Yeterince veri toplandığında, önceden belirlenmiş bir süre sonrasında ya da bir değerlendirme döngüsünün sonunda bazı özellikler kaldırılabilir ya da çalışmayı durdurabilir. Cihaza yüklenmiş bazı üçüncü taraf uygulamaları da çalışmayabilir, çalışmayı durdurabilir ya da Program Hizmetleri tarafından otomatik olarak silinebilir ve
·          ticari olarak piyasaya sürülme öncesinde değiştirilebilir ya da hiçbir zaman ticari olarak piyasaya sürülmeyebilir.

1.         Anlaşma Kapsamı; Değişiklikler; Reşit Olmayanlar
1.1    Anlaşma. Anlaşma, Program Hizmetlerini kullanımınızı yönetir ve yukarıdaki bildirimler ve uyarılar, bu koşullar, atıf yoluyla dahil edilen koşullar ve Gizlilik Bildiriminden oluşur ( http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=400912 ve yazılımın içerdiği Office uygulamaları için bkz. http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=507380 ) (topluca, “Anlaşma”). Microsoft hesabınızı yöneten Microsoft Hizmet Sözleşmesi (http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=246338 ) koşulları dahil olmak üzere kullandığınız ve Program Hizmetlerini kullanmak için gerekli yazılım, ekler, güncelleştirmeler ve diğer Microsoft web siteleri için ek koşullar geçerli olabilir. Bu ek koşulların bu Anlaşma ile çeliştiği ölçüde, bu Anlaşmanın koşulları geçerli olur. Program Hizmetlerini kullanmadan önce, bağlantılı bütün koşullar dahil anlaşmanın tamamını okumayı kabul edersiniz. Program Hizmetlerini kullanarak, bu Anlaşmayı ve bağlantılı koşullarını onayladığınızı anlarsınız.
1.2    Anlaşma Değişiklikleri. Microsoft bu koşulları zaman zaman değiştirebilir ya da tadil edebilir. Değişiklik yaparsak, Program Web sitesinde ( http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=400983 ) bir bildirim yayınlayarak, Yazılımın kullanıcı arabirimi yoluyla, bir e-posta bildiriminde, anlık iletiyle ya da başka makul araçlarla tarafınıza bildiririz. Potansiyel değişiklik bildirimleri için en azından her 30 günde bir Program Web sitesini ziyaret etmeyi kabul edersiniz. Değişikliğin yürürlüğe girdiği tarihten sonra Program Hizmetlerini kullanmanız, değiştirilen koşulları onayladığınızı gösterir. Değişiklikleri kabul etmemeniz durumunda Program Hizmetlerini kullanmaya son vermelisiniz ve bölüm 10'daki fesih talimatlarını izlemelisiniz. Aksi takdirde yeni koşullar sizin için geçerli olur.
1.3 Reşit Olmayanlar. Program Hizmetlerini kullanarak, yaşadığınız yerdeki “reşitlik” yaşına ulaştığınızı veya bu Anlaşmanın koşulları ile bağlı olmak ve Programa katılmak için geçerli ebeveyn veya yasal vasi onayına sahip olduğunuzu beyan edersiniz. Yaşadığınız yerdeki “reşitlik” yaşına ulaşıp ulaşmadığınızı bilmiyor ya da bu bölümü anlamıyorsanız, lütfen ebeveyninize ya da yasal vasinize sormadan Program Hizmetlerini kullanmayın. Reşit olmayan bir kişinin ebeveyni ya da yasal vasisi iseniz ve Program Hizmetlerine erişimi reşit olmayan bir kişi için kuruyorsanız, bu Anlaşmayı reşit olmayan kişi adına kabul edersiniz ve Program Hizmetlerinin tüm kullanımından sorumlu olursunuz. Program Hizmetlerinin bir kısmı veya tamamı reşit olmayanların kullanmasına uygun olmayabilir.
2.      Yayın Öncesi Sürüm Yapısı, Güncelleştirmeler ve Destek
2.1    Yayın Öncesi Sürüm ve Deneysel Yazılım ve Hizmetler. Program Hizmetleri, ticari olarak sağlanan hizmetler ve yazılıma göre daha düşük ya da farklı güvenlik, gizlilik, erişilebilirlik, kullanılabilirlik ve güvenilirlik standartlarına sahip olabilir. Program Hizmetlerini, bildirimde bulunmaksızın herhangi bir zamanda değiştirebilir veya bunlara son verebiliriz.
2.2 Güncelleştirmeler. Program Hizmetleri, örneğin, kapatılamayan Windows Update özelliği yoluyla, otomatik olarak güncelleştirilir. Program Hizmetlerini kullanmakla, ek bildirim olmaksızın otomatik güncelleştirmeleri almayı kabul eder ve Microsoft'un bunları indirip yüklemesine izin verirsiniz. Bu güncelleştirmeleri yalnızca Microsoft'tan ya da Microsoft yetkili kaynaklarından edinmeyi kabul edersiniz .
2.3 Destek. Program Hizmetleri için sınırlı destek sağlanabilir ya da hiç destek sağlanmayabilir. Program Hizmetlerini cihazınıza yüklediğinizde, cihaz garantinizi geçersiz kılıyor olabilirsiniz ve cihazınızın üreticisinden veya ağ operatöründen destek (varsa) alma hakkınız olmayabilir.
3.      Kişisel Bilgilerin Gizliliği ve Korunması
Microsoft'un kişisel bilgilerinizi Gizlilik Bildirimlerinde ( http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=400912 ve yazılımın içerdiği Office uygulamaları için bkz. http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=507380 ) açıklandığı şekilde toplayabileceği, kullanabileceği ve açıklayabileceğini kabul edersiniz.
4.      Yazılım
4.1 Microsoft size Program Hizmetleri yoluyla ya da bir parçası olarak yazılım (yazılımın içerdiği yazı tipleri, simgeler, görüntüler veya ses dosyaları ile birlikte güncelleştirmeleri, ekler ve yükseltmeler dahil) sağlayabilir (topluca “Yazılım”). Yazılım, Windows'un içerdiği ve parçası olan posta, takvim, ilgili kişiler ve haberler gibi işlevleri sağlayan, Microsoft tarafından geliştirilmiş Windows uygulamalarını da içerir. Ayrıntıları bölüm 4'te verildiği gibi Yazılımın sona erme tarihine kadar Yazılımın istediğiniz sayıda kopyasını cihazlarınızda yükleyebilir ve kullanabilirsiniz. Program Hizmetlerinin kullanımının veya bunlara erişimin sonlandırılması ya da bu Anlaşmanın feshi, bu Yazılıma sahip olma ya da bunu kullanma hakkınızı fesheder. Fesih üzerine, bölüm 10'daki fesih talimatlarını izleyin.
Yazılım, bu Anlaşmanın hükümleri altında lisanslanmıştır, ancak ek lisans koşulları da içerebilir. Bu ek koşulların bu Anlaşma ile çeliştiği ölçüde, bu Anlaşmanın koşulları geçerli olur.
Yazılımın sona erme tarihinde bir bölümü ya da tamamı çalışmayı durdurabilir. Sona erme tarihinden sonra Yazılımı kullanma hakkınız yoktur. Sona erme tarihi itibarıyla, Yazılımla birlikte kullanılan hiçbir veriye erişemeyebilirsiniz. Mağaza yoluyla aldığınız bazı uygulamalar ve içerik de bu Yazılım ile kullanımınız için artık uygun olmayabilir; başka bir bildirim de almayabilirsiniz. Yazılımın yüklenmesi veya ona erişilmesi için bir anahtar gerekebilir. Eğer bu gerekirse, size atanan anahtarların kullanımından siz sorumlu olursunuz. Anahtarları üçüncü taraflarla paylaşmamalısınız.
4.2    Hakların Kapsamı. Sağlanan tüm Yazılımlar, Microsoft ya da tedarikçilerinin telif hakkına tabi çalışmasıdır ve size satılmamakta, lisanslanmaktadır. Microsoft bu anlaşmada açık şekilde verilmeyen (fikri mülkiyet yasaları kapsamındaki hakları gibi) tüm haklarını saklı tutar. Bu Anlaşma, size özellikle şu belirtilenleri yapma hakkı vermez ve bunları yapamazsınız:
                                  i.             Yazılımın canlı bir işletim sistemi ortamında kullanılması;
                                 ii.             Yazılım üzerinde yapılan herhangi bir kıyaslama testinin sonuçlarının, önceden Microsoft'un yazılı onayı olmadan üçüncü taraflara açıklanması;
                               iii.             Yazılımın özelliklerinin Yazılımdan ayrı olarak kullanılması veya sanallaştırılması;
                                iv.             Yazılımın yayımlanması, kopyalanması, kiralanması, finansal kiralama yoluyla satılması, devredilmesi veya ödünç verilmesi;
                                 v.             Yazılımdaki teknik koruma önlemlerini atlatma girişiminde bulunulması veya anlaşmamızın izin vermemesine karşın, yaşadığınız yerdeki (ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yerdeki) yasaların izin vermesi haricinde, yazılımda tersine mühendislik işlemi yapılması, yazılımın kaynak koda dönüştürülmesi veya assembler diline çevrilmesi. Böyle bir durumda, sadece yasanın izin verdiği kadarını yapabilirsiniz ve
                                vi.             İnternet tabanlı özellikleri kullanırken, bu özellikleri, başka herhangi birinin bunları kullanımına müdahale edecek şekilde kullanamaz veya herhangi bir hizmete, veriye, hesaba ya da ağa yetkisiz şekilde erişim sağlamaya çalışamazsınız.
4.3    Açık Kaynak ve Üçüncü Taraf Yazılımı.
                              i.                 Yazılım, size bu Anlaşma kapsamında üçüncü tarafın değil, Microsoft’un lisansladığı üçüncü taraf programları içerebilir. Bu üçüncü taraf programları için bildirimler, varsa, sadece bilgilendirilmeniz için sağlanmıştır.
                             ii.                 Microsoft tarafından bir Program Hizmeti ile sağlanan herhangi bir yazılım, Microsoft'tan başka biri tarafından sahip olunduğuna dair bir telif hakkı bildirimi ya da benzeri bir mülkiyet bildirimi bulunduruyorsa ve kendi lisans anlaşmasını içeriyorsa (örn. Adobe Flash Player, bkz. bölüm 16.5), bu durumda o yazılım size Microsoft tarafından değil, üçüncü tarafça lisanslanmış demektir. Microsoft size, üçüncü taraf yazılımına yönelik herhangi bir lisans ya da hak (açık veya zımni) vermemektedir.
                           iii.                 Herhangi bir Program Hizmeti ile birlikte yüklediğiniz, bağlandığınız veya kullandığınız herhangi bir üçüncü taraf yazılımından sadece siz sorumlusunuz. Bu tür üçüncü taraf yazılımını sizinle olan ilişkimizin haricinde çalıştırmayacak veya yazılımın herhangi bir kopyasını yapmayacağız. Üçüncü taraf yazılımını, ancak fikri mülkiyetimizi ya da teknolojimizi, üçüncü taraf yazılımını yöneten herhangi bir hükme tabi tutmayacak şekilde yükleyebilir ve kullanabilirsiniz. Herhangi bir üçüncü taraf yazılımını kullanımınızı yöneten hiçbir koşul için biz bir taraf değiliz veya bu koşullara tabi değiliz. Microsoft, bu gibi üçüncü taraf yazılımına yönelik herhangi bir lisans ya da hak (açık veya zımni) vermemektedir.
5.      İçerik
Tüm belgeler, görüntüler, Program Web sitesi web sayfaları ve Programla bağlantılı olarak sağlanan diğer içerik (topluca “İçerik”) Microsoft veya tedarikçilerinin telif hakkına tabi çalışmalarıdır. İçeriğin kullanımı, İçerik ile birlikte verilen (varsa) lisans anlaşmasının hükümlerine tabidir. İçerik ile birlikte hiçbir lisans anlaşması verilmezse, bu durumda İçeriği kullanımınız işbu Anlaşmanın hükümlerine tabidir.
Program Hizmetleri ile bağlantılı olarak bir lisans anlaşması bulunmadan herhangi bir İçerik kullanımınıza sunulduysa, bu durumda Program Hizmetlerine katılımınıza destek amacıyla kuruluşunuz içinde kullanımınız için İçeriğin makul sayıda kopyasını oluşturabilirsiniz. İçeriğin tüm kopyalarında telif hakkı bildirimini korumalı ve bu kopyalarda hem telif hakkı bildiriminin hem de bu izin bildiriminin göründüğünden emin olmalısınız. Bu bölümde belirtilenler dışında, İçeriğin hiçbir bölümü tamamen veya kısmen kopyalanamaz, taklit edilemez, yayımlanamaz, iletilemez, yayınlamaz veya dağıtılamaz.
6.      Gizlilik
Program Hizmetleri, aksi belirtilmediği takdirde Microsoft'un gizli bilgisidir. Siz ya da temsil ettiğiniz tüzel kişi Microsoft ile bir NDA'ya sahipse, bu durumda bu gizli bilgiye ilişkin olarak gizlilik yükümlülükleriniz, bu NDA'nın hükümlerine tabidir. Taraflar arasında hiçbir NDA yoksa, bu gizli bilgilere eriştiğiniz tarihten itibaren beş yıllık bir süre içinde bu gizli bilgileri herhangi bir üçüncü tarafa açıklamayacağınızı kabul edersiniz. Bu gizli bilgileri yalnızca yukarıda tanımlandığı gibi Program amacı için kullanmayı kabul edersiniz. Bu gizli bilgileri suiistimal etmemeyi, örneğin, rakip bir ürün oluşturmak için kullanmamayı kabul edersiniz. Bu kısıtlamalar, bu kısıtlama ihlal edilmeden herkesin kullanımına açık olan ya da açık hale gelen, gizli tutma yükümlülüğü olmaksızın bilgiyi alana yasal olarak bildirilen, gizli tutma yükümlülüğü olmayan ve yasal olarak açıklayabilecek başka bir kaynaktan alınan ya da bağımsız olarak geliştirilen herhangi bir bilgi için geçerli olmayacaktır. Bir mahkeme kararına veya yasal yetkiye sahip diğer bir devlet biriminin talebine uymak gerektiğinde, bu gizli bilgileri açıklayabilirsiniz. Bunu yapmadan önce, mümkün olan en yüksek korumayı sağlamayı amaçlamalı ve uygun olduğunda Microsoft'a, koruyucu bir önlem alabilmesi için makul bir fırsat sağlamak üzere yeterli düzeyde ön bildirimde bulunmalısınız.
7.      Garantilere İlişkin Sorumluluk Reddi
MICROSOFT VE İLGİLİ TEDARİKÇİLERİ, PROGRAM HİZMETLERİNİ “OLDUĞU GİBİ,” “TÜM HATALARIYLA” VE “MEVCUT HALİYLE” VERMEKTEDİR. BUNLARIN KULLANIMINA İLİŞKİN RİSKLER TARAFINIZDAN ÜSTLENİLİR. MICROSOFT TARAFINDAN HİÇBİR AÇIK GARANTİ VEYA TAAHHÜT VERİLMEMEKTE VEYA KOŞUL İLERİ SÜRÜLMEMEKTEDİR. BÖLGENİZDEKİ YASALAR ÇERÇEVESİNDE BU ANLAŞMANIN DEĞİŞTİREMEYECEĞİ BAŞKA TÜKETİCİ HAKLARINIZ OLABİLİR. MICROSOFT, BÖLGENİZDEKİ YASALAR ÇERÇEVESİNDE İZİN VERİLEN ÖLÇÜDE, TİCARİ OLARAK SATILABİLME, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL BULUNMAMASI İLE İLGİLİ ZIMNİ GARANTİLERİ KAPSAM DIŞINDA BIRAKIR. Sadece Avustralya için: Avustralya Tüketici Yasası kapsamında kanuni garantileriniz bulunmaktadır ve bu şartlarda hiç bir şey, bu hakları etkilemeyi amaçlamaz.
MICROSOFT, PROGRAM HİZMETLERİNDEN ERİŞİLEBİLİR OLAN YA DA BUNLARLA BAĞLANTILI HERHANGİ BİR ÜÇÜNCÜ TARAF İÇERİĞİ, BİLGİSİ, İLETİSİ, MALZEMESİ VEYA PROJESİNİ KONTROL ETMEZ, GÖZDEN GEÇİRMEZ, DÜZELTMEZ, DESTEKLEMEZ YA DA BUNLAR İÇİN SORUMLULUK KABUL ETMEZ VE AYRI BİR ANLAŞMADA TAAHHÜT EDİLDİĞİ KAPSAM DIŞINDA, MICROSOFT BUNLAR İÇİN HİÇBİR BEYANDA VEYA TAAHHÜTTE BULUNMAZ VE BUNLARDAN SORUMLU OLMAZ. BU GİBİ ÜÇÜNCÜ TARAFLARLA YAPACAĞINIZ HERHANGİ BİR ANLAŞMANIN RİSKİ SİZE AİTTİR.
MICROSOFT VEYA TEDARİKÇİLERİ HİÇBİR DURUMDA, PROGRAM HİZMETLERİNİN, İÇERİĞİN KULLANIMI YA DA PERFORMANSI, HİZMETLERİN SAĞLANMASI YA DA SAĞLANMAMASI VEYA PROGRAM HİZMETLERİNDEKİ BİLGİLER İLE BAĞLANTILI OLARAK, SÖZLEŞMEDEN, İHMALDEN YA DA BAŞKA HAKSIZ FİİLDEN ORTAYA ÇIKAN KULLANIM, VERİ YA DA KAR KAYBINDAN KAYNAKLANAN HERHANGİ BİR ÖZEL, DOLAYLI YA DA NETİCEDE OLUŞAN ZARARLAR İÇİN YÜKÜMLÜ OLMAYACAKTIR.
Yazılımla ilişkili zararları Microsoft’tan tazmin etmek üzere herhangi bir zemininiz varsa, yalnızca Yazılım için ödediğiniz miktara (veya Yazılımı ücretsiz aldıysanız sadece 5,00 Amerikan Doları) kadar olan doğrudan zararları geri alabilirsiniz. Neticede oluşan, kar kaybı, özel, dolaylı veya müsbet zararlarla bağlantılı zararlar dahil diğer zararları telafi edemezsiniz. Bu Anlaşmadaki zarar hariç tutmaları ve sınırlamaları, Yazılımın onarılması, değiştirilmesi veya bedelinin iadesinin, herhangi bir kaybınızı tümüyle karşılamaması veya Microsoft'un, zararın oluşma olasılığını bilmesi veya bilmesinin gerektiği durumlar için de geçerlidir. Bazı devletler ve ülkeler, müsbet zararlarla bağlantılı, neticede oluşan veya diğer zararların hariç tutulmasına veya sınırlandırılmasına izin vermediğinden, yukarıdaki sınırlamalar veya istisnalar sizin için geçerli olmayabilir. Yerel yasalarınız, biz izin vermesek de Microsoft'tan diğer zararları geri almanıza izin veriyorsa, Yazılım için ödediğinizden (veya Yazılımı ücretsiz aldıysanız 5,00 Amerikan Dolarından) daha fazlasını geri alamazsınız.
8.      Hakların Saklı Tutulması
Microsoft, Program Hizmetlerinin konusunu kapsayan patentler, patent uygulamaları, markalar, telif hakları ve başka fikri mülkiyet haklarına sahip olabilir. Microsoft'tan herhangi bir yazılı lisans anlaşmasında açıkça belirtilmediği sürece, Program Hizmetlerinin ve ilişkili İçeriğin verilmesi, bu patentler, markalar, telif hakları ve diğer fikri mülkiyete yönelik herhangi bir lisans vermez. Microsoft işbu Anlaşma kapsamında açıkça verilmemiş diğer tüm hakları saklı tutmaktadır ve işbu Anlaşma kapsamında dolaylı olarak, dava engelli veya başka bir şekilde başka hiçbir hak verilmemektedir.
9.      Sağlanan Gönderimler; Geribildirim
Program Hizmetleri yoluyla kod, içerik, yorum, geribildirim, öneri, bilgi veya malzeme sağlayabilirsiniz (“Gönderim”). Bir Gönderim sağlayarak Microsoft'a ve bağlı kuruluşlarına, Gönderimi her şekilde ve herhangi bir amaçla hazırlama, kullanma, değiştirme, dağıtma ve başka şekilde ticari olarak kullanma hakkını geri dönülemez bir şekilde tanımış olursunuz. Üçüncü taraflara, Gönderimi içeren Microsoft yazılımı veya hizmetinin belirli parçalarıyla birlikte kullanmak veya bunlarla arabirim oluşturmak üzere ürünleri, teknolojileri ve hizmetleri için gereken her türlü patent hakkını da ücretsiz olarak vermiş olursunuz. Gönderimleri içine dahil ettiğimiz için Microsoft'un yazılımını veya belgelerini üçüncü taraflara lisanslamasını gerektirecek şekilde bir lisansa tabi Gönderimler veremezsiniz. Bunlara ilaveten Gönderiminizle bağlantılı olarak belirli tanımlayıcı bilgileri yayımlama hakkı da verirsiniz. Bu bölüm kapsamındaki haklar, sahip olduğunuz veya kontrol ettiğin tüm geçerli fikri mülkiyet kapsamında verilmektedir ve bu Anlaşmanın feshedilmesinden sonra da devam eder. Gönderiminizin kullanımına ilişkin olarak hiçbir tazminat ödenmeyecektir. Microsoft herhangi bir Gönderimi yayınlamak veya kullanmak yükümlülüğü altında değildir ve Microsoft herhangi bir Gönderimi her zaman kaldırabilir. Bir Gönderim sunarak, Gönderiminizin tüm haklarına sahip olduğunuzu veya aksi halde kontrolünü elinizde bulundurduğunuzu ve Gönderiminizin herhangi bir üçüncü tarafın (herhangi bir kişinin kişisel veya kamusal hakları dahil) haklarına tabi olmadığını garanti etmiş olursunuz.
10.    Fesih
Program Hizmetleri ile bağlantılı olarak sağlanan herhangi bir Yazılımın tüm kopyalarını kaldırarak ve silerek bu Anlaşmayı herhangi bir zamanda feshedebilirsiniz.
Microsoft bildirimde bulunmaksızın herhangi bir zamanda ve herhangi bir nedenle Program Hizmetlerinin herhangi birine ya da tümüne olan erişiminizi feshetme hakkını saklı tutar.
Program Hizmetleri kullanımı ya da erişiminin feshedilmesi veya bu Anlaşmanın feshedilmesi, herhangi bir Program Hizmetine sahip olma ya da onu kullanma hakkınızı fesheder ve Yazılımın, İçeriğin ve Program Hizmetlerinin parçası olarak sağlanan diğer malzemelerin tüm kopyalarını silmelisiniz. Bu Anlaşmanın feshinden sonra bölüm 6'ya (Gizlilik) uymaya devam etmeniz gerekir. Fesihten sonra Microsoft, fesihten önce toplanmış tüm Gönderimleri ve verileri kullanmaya devam eder.
11.    Program Hizmetlerinin Kullanım Yasağı
Program Hizmetlerini kullanımınızın bir şartı olarak bunları, işbu hükümler, şartlar ve bildirimler tarafından yasaklanan ya da yasa dışı olan herhangi bir amaç için kullanmayacaksınız. Program Hizmetlerini, herhangi bir Microsoft sunucusunu ya da herhangi bir Microsoft sunucusuna bağlı ağları bozacak, devreden çıkaracak, aşırı yükleyecek ya da buna zarar verecek şekilde ya da başka bir tarafın Program Hizmetlerini kullanımına ve bunlardan yararlanmasına müdahale edecek şekilde kullanamazsınız. Program Hizmetlerine, başka hesaplara, bilgisayar sistemlerine veya herhangi bir Microsoft sunucusuna veya Program Hizmetlerinden herhangi birine bağlı ağlara, saldırı, parola deşifre etme yoluyla veya başka bir yolla yetkisiz erişim elde etmeye çalışamazsınız. Program Hizmetleri yoluyla özellikle kullanıma sunulmamış herhangi bir malzeme veya bilgiyi herhangi bir yöntemle elde edemez veya elde etme girişiminde bulunamazsınız.
Program Hizmetleri ve ilişkili Program Web sitesi e-posta hizmetleri, bülten panosu hizmetleri, sohbet alanları, forumlar, topluluklar, kişisel web sayfaları, takvimler, fotoğraf albümleri, dosya dolapları ve/veya başkaları ile iletişim kurmanıza olanak sağlamak üzere tasarlanmış diğer ileti ve iletişim olanakları (“İletişim Hizmetleri”) içerebilir. İletişim Hizmetlerini yalnızca uygun olan ve ilgili olduğunda belirli bir İletişim Hizmetine ilişkin olan iletileri ve malzemeleri yayımlamak, göndermek ve almak üzere kullanmayı kabul etmektesiniz. Örneğin, bununla sınırlı olmamak üzere, İletişim Hizmetlerini kullanırken şunları yapmayacağınızı kabul edersiniz:
·                İletişim Hizmetlerini anketler, yarışmalar, saadet zinciri, zincir mektuplar, gereksiz e-postalar, spam ya da yinelenen ve istenmeyen iletiler (ticari ya da başka türlü) ile bağlantılı olarak kullanma.
·                Başkalarını kötüleme, suiistimal etme, taciz etme, takip etme, tehdit etme veya diğer yasal haklarını başka şekillerde ihlal etme (örneğin, gizlilik veya tanıtım haklarını).
·                Uygunsuz, saygısız içerikli, iftira niteliğinde, müstehcen, ahlak dışı veya yasaya aykırı herhangi bir konu, ad, malzeme veya bilgiyi yayımlama, gönderme, karşıya yükleme, dağıtma veya yayma.
·                Gerekli haklara veya bu haklar üzerinde kontrole sahip olmaksızın ya da gerekli onayı almadan, örneğin telif hakkı veya marka yasaları dahil olmak üzere, ancak bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla, fikri mülkiyet yasaları (veya gizlilik veya tanıtım hakları) tarafından korunan resim, fotoğraf, yazılım veya diğer malzemeleri içeren dosyaları, karşıya yükleme veya başka bir şekilde kullanıma sunma.
·                Resim ve fotoğraflar da dahil olmak üzere, Hizmetler yoluyla kullanıma sunulan herhangi bir malzeme veya bilgiyi, başka bir kişi veya kuruluşa ait herhangi bir telif hakkı, marka, patent, ticari sır veya diğer mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde kullanma.
·                Başka birinin bilgisayarına veya mülkiyetine zarar verebilecek virüs, Truva atı, parazit, zaman bombası, bozuk dosya veya diğer malzeme ya da başka bir benzer yazılım veya program içeren dosyaları karşıya yükleme veya başka bir şekilde kullanıma sunma.
·                İletişim Hizmetlerinin özel olarak bu türden iletilere izin vermesi dışında, herhangi bir ticari amaçla mal ve hizmet alım satımı için reklam veya teklif yapma.
·                Bir İletişim Hizmetinin başka bir kullanıcısı tarafından yayınlanan ve yasal olarak bu şekilde çoğaltılamayacağından, görüntülenemeyeceğinden, yürütülemeyeceğinden ve/veya dağıtılamayacağından haberdar olduğunuz veya makul sınırlar içinde haberdar olmanız gereken herhangi bir dosyayı indirme.
·                Karşıya yüklenen bir dosyada yer alan yazılım veya diğer malzemelerin yazar öznitelikleri, yasal veya diğer gerekli bildirimler veya mülkiyet belirlemeleri ya da menşe veya kaynak etiketleri gibi telif hakkı yönetimi bilgilerini yanıltıcı şekilde değiştirme veya silme.
·                İletişim Hizmetlerini kullanan veya bu hizmetlerden yararlanan başka bir kullanıcıyı sınırlama veya engelleme.
·                Herhangi belirli bir İletişim Hizmeti için geçerli olabilecek herhangi bir kuralı veya başka yönergeleri ihlal etme.
·                Başkaları hakkında, e-posta adresleri dahil bilgiler elde etme veya toplama.
·                Herhangi bir ilgili yasa veya yönetmeliği ihlal etme.
·                Başkalarını yanıltmak amacıyla sahte kimlik oluşturma.
·                Hizmetlerin kullanıcılarının herhangi bir dizinini veya diğer kullanıcı ya da kullanım bilgilerini veya bu bilgilerin bir bölümünü kullanma, indirme veya kopyalama ya da bir kişi veya kuruluşa (ücret karşılığında veya ücretsiz) verme.
Microsoft'un İletişim Hizmetlerini izleme yükümlülüğü yoktur. Ancak, Microsoft İletişim Hizmetlerinde yayınlanan malzemeleri inceleme ve tamamen kendi takdirine bağlı olarak malzemeleri kaldırma hakkını saklı tutmaktadır.
Microsoft, herhangi bir ilgili yasaya, mevzuata, yasal işleme veya hükümet talebine uymak açısından gerekli olduğunu düşündüğünde, herhangi bir bilgiyi herhangi bir zamanda açıklama veya tamamen kendi takdirine bağlı olarak bilgileri veya malzemeleri düzenleme, yayınlamayı reddetme veya kaldırma hakkını saklı tutmaktadır.
Herhangi bir İletişim Hizmetinde kendiniz veya çocuklarınız hakkında kişisel bilgileri ve işle ilgili hassas bilgileri verirken her zaman dikkatli olun.
Microsoft, İletişim Hizmetlerinde bulunan içerik, ileti veya bilgilerin içeriğini denetlemez ya da uygunluğunu onaylamaz ve Microsoft özellikle İletişim Hizmetleriyle ilgili hiçbir sorumluluğu kabul etmez. Yöneticiler ve barındırma hizmeti verenler Microsoft'un yetkili sözcüleri değildir ve görüşleri her durumda Microsoft'un görüşlerini yansıtmaz.
İletişim Hizmetlerine yüklenen malzemeler, kullanım, çoğaltma veya yayma hakkında, duyurusu yapılan sınırlamalara tabi olabilir. Malzemeleri indirmeniz halinde bu sınırlamalara uymak sizin sorumluluğunuzdadır.
12.    Üçüncü Taraf Sitelerine Bağlantılar
PROGRAM HİZMETLERİ VE PROGRAM WEB SİTESİNDEKİ BAZI BAĞLANTILAR, MICROSOFT HİZMETİ VEYA WEB SİTESİNDEN ÇIKMANIZA YOL AÇAR. MICROSOFT BU BAĞLANTILARI YALNIZCA SİZE KOLAYLIK SAĞLAMAK AMACIYLA SUNMAKTADIR, HERHANGİ BİR BAĞLANTININ BURAYA ALINMASI, İLGİLİ SİTENİN MICROSOFT TARAFINDAN ONAYLANDIĞI ANLAMINA GELMEZ.
AŞAĞIDAKİLERİ ONAYLAR VE KABUL EDERSİNİZ: (i) MICROSOFT ÜÇÜNCÜ TARAF SATICILAR VE BAĞLANTILI SİTELER YOLUYLA ERİŞİLEN ÜÇÜNCÜ TARAFLAR DAHİL OLMAK ÜZERE ÜÇÜNCÜ TARAFLARCA SUNULAN HERHANGİ BİR MALZEME, PROJE YA DA HİZMETİ KONTROL ETMEZ, GÖZDEN GEÇİRMEZ, DÜZELTMEZ, DESTEKLEMEZ YA DA BUNLAR İÇİN SORUMLULUK KABUL ETMEZ; (ii) MICROSOFT BU GİBİ ÜÇÜNCÜ TARAFLAR, BUNLARIN MALZEMELERİ YA DA HİZMETLERİ HAKKINDA HİÇBİR BEYANDA VEYA TAAHHÜTTE BULUNMAZ; (iii) BU GİBİ ÜÇÜNCÜ TARAFLARLA YAPACAĞINIZ HERHANGİ BİR ANLAŞMANIN RİSKİ SİZE AİTTİR VE (iv) MICROSOFT, ÜÇÜNCÜ TARAFLARCA SUNULAN HERHANGİ BİR MALZEME YA DA HİZMET İÇİN YÜKÜMLÜ OLMAZ.
13.    Telif Hakkı İhlali Konusunda Talepte Bulunmayla İlgili Bildirimler ve Prosedür
Başlık 17, Amerika Birleşik Devletleri Kanunnamesi, Bölüm 512(c)(2) kapsamında, talepte bulunulan telif hakkı ihlaline ilişkin ihbarlar, belirtilen vekilimize gönderilmelidir. AŞAĞIDAKİ PROSEDÜRLE İLGİLİ OLMAYAN SORULARA YANIT VERİLMEYECEKTİR. Bkz. Telif Hakkı İhlali Konusunda Talepte Bulunmayla İlgili Bildirimler ve Prosedür , adresi http://www.microsoft.com/info/cpyrtInfrg.htm .
14.    AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE YAŞIYORSANIZ (YA DA ŞİRKET DURUMUNDA, ŞİRKET İŞ MERKEZİ BURADA BULUNUYORSA) BAĞLAYICI TAHKİM VE GRUP DAVASI FERAGATİ
Bu bölüm SİZİN, MICROSOFT'UN VEYA LİSANS VERENLERİMİZDEN HERHANGİ BİRİNİN FİKRİ MÜLKİYET HAKLARININ İCRASIYLA VEYA GEÇERLİLİĞİYLE BAĞLANTILI UYUŞMAZLIKLAR HARİCİNDE, TÜM UYUŞMAZLIKLAR İÇİN GEÇERLİDİR . “Uyuşmazlık” terimi sözleşme, garanti, haksız fiil, mevzuat, düzenleme, hüküm veya başka herhangi bir yasal ya da adil dayanağa göre, (fiyatları dahil) Program Hizmetleriyle veya bu Anlaşmayla ilgili olarak sizinle Microsoft arasındaki tüm uyuşmazlıklar, eylemler veya diğer ihtilaflar anlamına gelir. “Uyuşmazlık” terimi, yasa kapsamında izin verilebilen en geniş muhtemel anlamıyla yer alacaktır.

14.1    U yuşmazlık Bildirimi. Bir uyuşmazlık durumunda, siz veya Microsoft, bildirimi veren tarafın isminin, adresinin ve iletişim bilgilerinin, uyuşmazlığa neden olan gerçeklerin ve talep edilen telafi şeklinin yer aldığı yazılı bir ifade olan bir Uyuşmazlık Bildirimini diğer tarafa vermelidir. Tüm Uyuşmazlık Bildirimlerini ABD Postası yoluyla Microsoft Corporation, LCA ARBITRATION dikkatine, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, ABD adresine postalayın http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=245499 adresinde bir form bulunmaktadır. Microsoft, Uyuşmazlık Bildirimi’ni eğer bizde varsa ABD Postası ile adresinize veya yoksa e-posta adresinize gönderecektir. Siz ve Microsoft, tüm uyuşmazlıkları, Uyuşmazlık Bildirimi’nin gönderildiği tarihten sonraki 60 gün içinde resmi olmayan görüşmeler yoluyla çözme girişiminde bulunacaksınız. 60 gün sonra, siz veya Microsoft tahkime gidebilirsiniz.
14.2    Asliye mahkemesi. Uyuşmazlık, asliye mahkemesinde muhakeme edilmek üzere tüm gereklilikleri karşılıyorsa, bu uyuşmazlıklar için yaşadığınız ülkedeki (ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yerdeki) veya King County, Washington, ABD'deki asliye mahkemelerine de gidebilirsiniz. Daha önceden resmi olmayan şekilde görüşme yapmış olsanız da olmasanız da asliye mahkemelerinde dava açabilirsiniz.
14.3    Bağlayıcı tahkimSiz ve Microsoft herhangi bir uyuşmazlığı resmi olmayan görüşmeyle veya asliye mahkemesinde çözemezseniz, uyuşmazlığı çözmek için tüm diğer çabalar münhasıran Federal Tahkim Yasası (“FAA”) tarafından idare edilen bireysel bağlayıcı tahkim yoluyla yürütülecektir. Grup tahkim davalarına izin verilmemektedir. Bütün uyuşmazlıklar için mahkemede bir hakimin veya jürinin önünde görülecek şekilde dava açma (veya grup davasına taraf olma ya da katılma) hakkınızdan vazgeçmiş olursunuz. Bunun yerine tüm uyuşmazlıklar, FAA kapsamındaki sınırlı temyiz hakkı haricinde, nihai kararı verecek olan tarafsız bir arabulucu huzurunda çözülecektir. Taraflar üzerinde karar verme yetkisi olan tüm mahkemeler arabulucunun tahkim kararını uygulayabilir.
14.4    Grup davası feragatiHerhangi bir mahkemede herhangi bir uyuşmazlığı çözme yönündeki tüm muameleler sadece bireysel bazda yürütülecektir. Siz ya da Microsoft, hiçbir uyuşmazlığın bir grup davası olarak, bir özel avukat genel davası olarak veya herhangi bir tarafın temsilci özelliğiyle hareket ettiği veya hareket etmeyi teklif ettiği herhangi başka bir mahkemede görülmesi için çaba göstermeyecektir. Tüm tarafların tüm etkilenen tahkimler veya davalar için önceden yazılı onayı olmadan, hiçbir tahkim veya başka dava bir başkasıyla birleştirilmeyecektir.
14.5    Tahkim prosedürü. Tüm tahkimler, Amerikan Tahkim Birliği (“AAA”) tarafından, birliğin Ticari Tahkim Kuralları kapsamında yürütülecektir (bir bireyseniz ve Program Hizmetlerini kişisel veya ev içi amaçla kullanıyorsanız ya da bir birey olup olmamanızdan ya da Program Hizmetlerini nasıl kullandığınızdan bağımsız olarak uyuşmazlığın değeri 75.000 Amerikan Doları veya daha azsa, Tüketici Tahkim Kuralları da geçerli olacaktır). Daha fazla bilgi için www.adr.org adresine bakın veya 1-800-778-7879 no'lu telefonu arayın. Tahkimin başlatılması için http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=245497 adresinde bulunan formu AAA'ya gönderin. Tahkimi sadece oturduğunuz ülkede (ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yerde) veya King County, Washington, ABD'de başlatmayı kabul edersiniz. Microsoft tahkimi sadece sizin oturduğunuz ülkede (ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yerde) başlatmayı kabul eder. AAA kurallarına uyarak, telefonda veya yüz yüze bir oturum isteyebilirsiniz. 25.000 Amerikan Doları veya daha azını içeren bir uyuşmazlıkta, arabulucu yüz yüze bir oturum gerçekleştirmek için iyi bir neden bulmazsa, tüm oturumlar telefonla yapılacaktır. Arabulucu, bir mahkemenin yapabileceğiyle aynı şekilde sizin için bireysel olarak zararlara ilişkin aynı kararı alabilir. Arabulucu, sadece bireysel olarak size ve sadece sizin bireysel dava talebinizi karşılamak için gereken ölçüde, açıklayıcı veya ihtiyati tedbir kararı verebilir.
14.6    Tahkim ücretleri ve ödemeler.
14.6.1   75.000 Amerikan Doları veya daha azını içeren uyuşmazlıklar. Microsoft, derhal sizin dava açılış ücretlerinizi tazmin edecek ve AAA'nın ve arabulucunun ücretlerini ve harcamalarını ödeyecektir. Microsoft'un, arabulucu atanmadan önce yaptıkları son yazılı sulh tekliflerini (“son yazılı teklif”) reddederseniz, uyuşmazlığınız bir arabulucunun kararına (“hakem kararı” diye adlandırılır) kadar ilerler ve arabulucu sizin için Microsoft'un son yazılı teklifinden daha fazlası için karar verir; buna göre Microsoft: (i) tazminat veya 1.000 Amerikan Doları'ndan daha büyük olanı ödeyecek; (ii) eğer varsa, makul avukat ücretlerinizi ödeyecek ve (iii) dava talebinizin soruşturulması, hazırlanması ve tahkimde takip edilmesi için avukatınızın makul olarak tahakkuk ettirdiği (bilirkişi ücretleri ve maliyetleri dahil) tüm harcamaları tazmin edecektir. Microsoft ile siz aranızda kararlaştırmadığınız durumda ücretler, masraflar ve harcamaların tutarını arabulucu belirler.
14.6.2   75.000 Amerikan Doları’ndan daha fazlasını içeren uyuşmazlıklar. AAA kuralları dava açılış ücretlerinin ve AAA'nın ve arabulucunun ücretlerinin ve harcamalarının ödenmesini yönetecektir.
14.6.3   Herhangi bir miktar içeren uyuşmazlıklar. Başlattığınız herhangi bir tahkimde, sadece arabulucunun tahkimi anlamsız bulması veya uygunsuz bir amaçla sunulduğunu düşünmesi durumunda, Microsoft AAA’sının veya arabulucunun ücretlerini ve harcamalarını ya da tazmin ettiği dava açılış ücretlerinizi talep edecektir. Microsoft'un başlattığı herhangi bir tahkimde, tüm dava açılış ücretlerini, AAA’nın ve arabulucunun ücretlerini ve harcamalarını Microsoft ödeyecektir. Microsoft hiçbir tahkimde kendi avukatının ücretlerini veya harcamalarını sizden talep etmeyecektir. Ücretler ve harcamalar, bir uyuşmazlığın ne kadar masraf çıkardığının hesaplanmasına dahil edilmez.
14.7    Talepler veya uyuşmazlıklar için bir yıl içinde dava açılmalıdırYasalarca izin verilen ölçüde, bölüm 14'ün geçerli olduğu herhangi bir talep veya uyuşmazlık için, bir yıl içinde asliye mahkemesinde (bölüm 14.2), tahkimde (bölüm 14.3) veya bölüm 14'te uyuşmazlığın tahkim yerine mahkemede görülmesine izin verilirse, mahkemede dava açılmalıdır. Bir yıllık dönem, talep veya uyuşmazlık için ilk dava açıldığı zaman başlar. Bu tür bir talep veya uyuşmazlık için bir yıl içinde dava açılmazsa, bu dava kalıcı olarak düşmüş olur.
14.8    B ölünebilirlik. Bir uyuşmazlığın tümüne veya bazı parçalarına ilişik olarak bölüm 14.4'te bulunan grup davası feragatinin yasaya aykırı veya icra edilmez olduğu saptanırsa, o zaman bölüm 14 bu kısımlar için geçerli olmayacaktır. Bunun yerine, bu kısımlar ayrılarak bir hukuk mahkemesinde görülürken, geri kalan kısım tahkimde devam edecektir. Bölüm 14'ün başka herhangi bir hükmünün yasaya aykırı veya icra edilmez olduğu saptanırsa, o hüküm, bölüm 14'ün yürürlükte kalan ve geçerliliğini koruyan kalanından ayrılacaktır.
14.9 AAA kuralları ile ihtilaf. Bu Anlaşma, AAA'nın Ticari Tahkim Kuralları veya Tüketici Tahkim Kuralları ile ihtilaflı olduğu kapsama kadar geçerlidir.
15.    Uygulanacak Hukuk
Tahkim ile ilgili tüm hükümlerin FAA tarafından idare edilmesi dışında, sözleşme ihlali davaları ve devletin tüketiciyi koruma yasaları, haksız rekabet yasaları, zımni garanti yasaları, haksız zenginleşme ve haksız fiil davaları dahil olmak üzere, Program Hizmetlerine veya bu Anlaşmaya ilişkin tüm davaları ve uyuşmazlıkları, yasa prensipleri arasındaki anlaşmazlığa bakılmaksızın, yaşadığınız eyaletin veya ülkenin/bölgenin (ya da şirket durumunda, şirket iş merkezinin bulunduğu yerin) yasaları yönetecektir. Program Hizmetlerini başka bir ülkede/bölgede satın aldıysanız, o ülkenin/bölgenin yasaları geçerli olacaktır. Bu Anlaşma belirli yasal hakları açıklamaktadır. Yaşadığınız eyaletin veya ülke/bölgenin yasaları kapsamında tüketici hakları da dahil olmak üzere başka haklara sahip olabilirsiniz. Bu anlaşma, eyaletinizin veya ülkenizin/bölgenizin yasalarının izin vermediği durumlarda, sahip olduğunuz bu diğer hakları değiştirmez.
16.    Ek Özellik Koşulları
Program Hizmetleri bu özellikleri içeriyorsa, bunları kullanımınız için aşağıdaki koşullar geçerli olur:
16.1    Ağlar, Veri ve İnternet Kullanımı. Program Hizmetlerinin bazı özellikleri, cihazınızın İnternete veya hücresel ağa bağlanmasını gerektirebilir. Erişim ve kullanımınız (ücretler dahil) hücresel veya İnternet servis sağlayıcı anlaşmanızın koşullarına tabi olabilir. Program Hizmetlerinin belirli özellikleri İnternete daha etkin bir şekilde erişmenize yardımcı olabilir, ancak Program Hizmetlerinin kullanım hesaplamaları servis sağlayıcınızın ölçümlerinden farklı olabilir. Her zaman, (i) kendi planlarınız ve anlaşmalarınızın koşullarını anlamaktan ve bunlara uymaktan ve (ii) ortak/açık ağlar dahil olmak üzere ağalara erişmekten ve bunları kullanmaktan kaynaklanacak tüm hususlar için siz sorumlu olursunuz. Program Hizmetlerini ağlara bağlanmak ve bu ağlara ilişkin erişim bilgilerini paylaşmak için, ancak bunları yapma izniniz varsa kullanabilirsiniz.
16.2    Mağaza. Program Hizmetleri uygulamalar, oyunlar ve diğer dijital içerik arama, indirme, satın alma ve inceleyip puan vermenize olanak sağlayan bir Mağazaya erişim sağlayabilir. Bu, Mağazanın deneysel ve erken bir yayın öncesi sürümdür ve bazı özellikleri düzgün şekilde ya da beklendiği gibi çalışmayabilir. Örneğin, Windows işletim sisteminin eski sürümlerini çalıştıran cihazlar, Mağaza yoluyla edindiğiniz içeriği kullanma hakkınızı tanımayabilir ve içerik, yaş sınırlamaları içermeyebilir veya Aile Koruması ayarlarınıza uygun olarak filtrelenmeyebilir. Bu Anlaşmanın koşullarına ek olarak http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=246694 ve/veyahttp://www.xbox.com/legal/livetou adresinde bulunan koşullar, Mağazayı kullanımınız için geçerlidir; lütfen bunları okuyun. Yukarıda bağlantısı verilen koşulların bu Anlaşma ile çelişmesi durumunda, bu Anlaşmanın koşulları geçerli olur.
16.3    Windows Uygulamaları. Program Hizmetleri, çevrimiçi hizmetlere bir erişim noktası sağlayan ya da bunlara dayalı çalışan Windows uygulamaları içerebilir bu hizmetlerin kullanımı bazen http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=246338 adresindeki Microsoft Hizmet Sözleşmesi veya Xbox hizmetlerine erişen Windows uygulamaları için http://www.xbox.com/legal/livetou adresindeki Xbox Live Kullanım Koşulları gibi ayrı koşullar ve gizlilik ilkeleri tarafından yönetilir. Bu koşul ve politikaları, hizmet kullanım koşullarına veya uygulamanın ayarlarına bakarak görüntüleyebilirsiniz; lütfen bunları okuyun. Bu hizmetler belirli bölgelerde mevcut olmayabilir.
16.4   Video Standartları. Program Hizmetleri H.264/AVC, VC-1 ve MPEG-4 Part 2 ve MPEG-2 görsel sıkıştırma teknolojisi içerebilir. MPEG LA, L.L.C. aşağıdaki bildirimin yapılmasını zorunlu tutmuştur: BU ÜRÜNÜN LİSANSI, AVC, VC-1, MPEG-4 PART 2 GÖRSEL VE MPEG-2 VİDEO PATENT PORTFÖYÜ LİSANSLARI UYARINCA, BİR KULLANICININ KİŞİSEL VE TİCARİ OLMAYAN BİR AMAÇLA (i) YUKARIDAKİ STANDARTLARA (“VİDEO STANDARTLARI”) UYUMLU VİDEO KODLAMASI VE/VEYA (ii) BİR TÜKETİCİ TARAFINDAN KİŞİSEL VE TİCARİ OLMAYAN BİR FAALİYET ÇERÇEVESİNDE KODLANMIŞ VE/VEYA BU TÜRDE VİDEO TEMİN ETME LİSANSI OLAN BİR VİDEO SAĞLAYICIDAN ALINMIŞ AVC, VC-1, MPEG-4 PART 2 VE MPEG-2 VİDEONUN KODUNU ÇÖZMESİ İÇİN VERİLMİŞTİR. BAŞKA BİR KULLANIMA YÖNELİK HİÇBİR LİSANS VERİLMEMİŞTİR VE ZIMNİ OLARAK VERİLDİĞİ SONUCU ÇIKARILAMAZ. EK BİLGİ MPEG LA, L.L.C’DEN ELDE EDİLEBİLİR, BKZ. WWW.MPEGLA.COM .
16.5    Adobe Flash Player . Program Hizmetleri bir Adobe Flash Player sürümünü içerebilir. Adobe Flash Player kullanımınızın,http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=248532 adresinde bulunan Adobe Systems Incorporated lisans koşulları tarafından yönetildiğini kabul etmektesiniz. Adobe ve Flash, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve/veya diğer ülkelerde Adobe Systems Incorporated şirketinin ya kayıtlı markaları ya da ticari markalarıdır.
17.    İhracat Kısıtlamaları
Ayrıca hedef yer, son kullanıcı ve son kullanım sınırlamalarını da içeren, Program Hizmetleri konusunda geçerli olan tüm yurtiçi ve uluslararası ihracat yasalar ve yönetmeliklerine uygun şekilde davranmanız gerekir. Daha fazla bilgi için, http://microsoft.com/exporting adresini ziyaret edin.
--Anlaşmanın Sonu—

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Günün Fırsatı
isim isim isim isim isim isim